Κυριακή, Αυγούστου 07, 2022

Έδεσσαϊκός: Μπορεί "να επιστρέψει στο σπίτι του " ή...

 


Με κεντρικό σύνθημα "επιστροφή στο σπίτι" ο Έδεσσαϊκός έθεσε από χθές σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου ,εννοώντας φυσικά ότι από φέτος θα χρησιμοποιεί ξανά ως έδρα  το Δημοτικό Στάδιο 
Γενικότερα η φετινή επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρα εδώ και 62 χρόνια ,είναι κάτι στο οποίο ποντάρει ιδιαίτερα η νέα Διοίκηση προκειμένου να έχει αυξημένα έσοδα , τόσο από την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο,όσο και από τις διαφημιστικές πινακίδες 
Είναι ωστόσο δεδομένη και σίγουρη στην πράξη ,αυτή η επιστροφή από το φθινόπωρο? 

Μάλλον όχι όπως αναφέρουν αρκετοί γνώστες και εμπλεκόμενοι ,ακόμη και μέσα από τον σύλλογο και δη για πολλούς λόγους 
που σχετίζονται με την καταλληλότητα και "κανονικότητα" πλέον του  Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας 
Καταρχάς στην βορειοανατολική πλευρά του ξεκινά πολύ σύντομα το... περίφημο έργο της ενοποίησης του εμπορικού με το ιστορικό κέντρο της πόλης ,το οποίο προβλέπει αρχικά την κατεδάφιση της εξωτερικής περίφραξης από την "απέναντι" πλευρά της  εξέδρας των ορθίων μέχρι και την κεντρική είσοδο και σταδιακά όλων των κτισμάτων που υπάρχουν εκεί (Γραφεία, αποδυτήρια , αίθουσα βαρών μέχρι και το κλειστό Γυμναστήριο) 
Το ...μισό Δημοτικό Στάδιο δηλαδή θα είναι από το φθινόπωρο ένα τεράστιο εργοτάξιο με πλήθος από ...μπάζα και επικίνδυνα υλικά και το γήπεδο ουσιαστικά χωρίς περίφραξη , οπότε γεννάται και η πρώτη εύλογη επιφύλαξη :
Μπορεί να δοθεί άδεια διεξαγωγής επισήμων αγώνων από την όποια αρμόδια Αρχή (Αστυνομία, Περιφερεια κλπ) και δη εθνικού πρωταθλήματος σε ένα τέτοιο γήπεδο ?
Και μπορεί μεν στην  νέα Διοίκηση να αισιοδοξούν ότι (με την στήριξη και του Δήμου...) θα καταφέρουν "με κάποιο τρόπο" να ξεπεράσουν τα  όποια εμπόδια και να εξασφαλίσουν άδεια , αλλά το θέμα είναι ποιός θα την υπογράψει και θα αναλάβει ταυτόχρονα, τις ευθύνες όταν θα εγκυμονούν τόσοι κίνδυνοι ...
Αλλά και το έργο  της ανάπλασης να μην ξεκινήσει , το εγκαταλειμμένο όπως είναι εδώ και χρόνια  Στάδιο με μια κερκίδα που δεν διαθέτει στατική επάρκεια (η μη σκεπαστή), δίχως τουαλέτες για το κοινό αφού η μοναδική βρίσκεται κάτω από την ακατάλληλη εξέδρα (και δη εμφανίζει εικόνα ... χοιροστάσιου) και  με αποδεδειγμένο πλέον το κίνδυνο πλημμύρας στα αποδυτήρια με την πρώτη καταιγίδα (έχουν εκτιμηθεί αλήθεια οι  ενδεχόμενες φθορές της πρόσφατης πλημμύρας  στις κολόνες και τους τείχους ...?) από ποιά Υγειονομική Υπηρεσία  άραγε μπορεί να πάρει άδεια καταλληλότητας ? 
Επιπρόσθετα οι πρώτες εκτιμήσεις για την ποιότητα του νέου χλοοτάπητα που φύτρωσε ... αισίως μετά από 12(!) μήνες εργασιών...  ποικίλουν , αφού εκφράζονται και απόψεις ότι το χορτάρι δεν έχει "δέσει" καλά και η συνεχής χρήση του για προπονήσεις και αγώνες ενδέχεται να προκαλεί σοβαρές φθορές ...

Συμπερασματικά λοιπόν σε  ποιο "σπίτι" ακριβώς θέλει να επιστρέψει φέτος ο Εδεσσαϊκός ?
Σε ένα  εντελώς εγκαταλειμμένο εδώ και 2 χρόνια  Στάδιο και , επισήμως πλέον,υπό κατεδάφιση λόγω του έργου της  ανάπλασης ?
Ή' σε ένα "γιαπί' κατά το ήμισυ του?
Η' μήπως πιστεύουν αφελώς οι άνθρωποι του συλλόγου ότι θα είναι μόνο μια προσωρινή λύση κάποιων μηνών , αφού "όπου να' ναι" θα φτιαχτεί το νέο Στάδιο?
Όπως διαδίδουν κάποιοι  τοπικοί "άρχοντες" τώρα που "όλως τυχαίως" πλησιάζουν οι εκλογές ?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα