Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

EΚΑΣΚΕΜ : Η Γενική Προκήρυξη των φετινών Πρωταθλημάτων σε όλες τις Κατηγορίες











ΑΡΘΡΟ 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., έχοντας υπόψη την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ., κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-19 θα διοργανώσει και θα τελέσει τα παρακάτω Πρωταθλήματα, τα οποία προκηρύσσει και τα οποία θα διεξαχθούν με μέριμνα και ευθύνη της, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς:
ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝ∆ΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝ∆ΡΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝ∆ΡΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΕΦΗΒΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΝΕΑΝΙ∆ΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΙ∆ΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙ ΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ
Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., διατηρεί το δικαίωμα να διεξάγει κι άλλα Πρωταθλήματα ή Τουρνουά, εφ’ όσον κρίνει ότι ο αριθμός συμμετοχής των ομάδων είναι ικανοποιητικός. Τα ακριβή χρονικά όρια τέλεσης του καθενός από τα παραπάνω Πρωταθλήματα, καθώς και οτιδήποτε αφορά στην διοργάνωσή τους, θα καθορισθούν με τις Ειδικές Προκηρύξεις, που θα εκδοθούν έγκαιρα.
ΑΡΘΡΟ 2ο ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ. Στους αγώνες Πρωταθλημάτων ΑΝ∆ΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙ∆ΩΝ θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες size–7 Ειδικά στα Πρωτάθλημα ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΑΝΙ∆ΩΝ - ΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες size–6. Στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες size–6. Στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες size–5. Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να προμηθεύει την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών-τριών με δύο (2) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 3ο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των Σωματείων στα διάφορα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. ως εξής:
— Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Α ́ Κατηγορίας Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τεσσάρων (4) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Α ́ Κατηγορίας Ανδρών στο οποίο συμμετέχουν. — Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Α ́ Κατηγορίας Γυναικών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τεσσάρων (4) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Α ́ Κατηγορίας Γυναικών στο οποίο συμμετέχουν.
Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας
• Για το δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα θα πρέπει να καταβληθεί προ της κληρώσεως των Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2018-19, χρηματικό αναλόγως με την κατηγορία συμμετοχής: Α ́ Κατηγορία Ανδρών: 500,00 € Α ́ Κατηγορία Γυναικών: 200,00 € Β ́ Κατηγορία Ανδρών: 450,00 € Εφήβων: 200,00 € Νεανίδων: 100,00 € Παίδων: 300,00 € Κορασίδων: 150,00 € Μίνι & Προμίνι Αγοριών : 1. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑ∆ΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤ/ΤΑ Α ́ΑΝ∆ΡΩΝ, Β ́& Γ ́ΕΘΝ. ΑΝ∆ΡΩΝ 200,00 € 2. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑ∆ΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤ/ΤΑ Β’ ΑΝ∆ΡΩΝ 150,00 € 3. ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑ∆ΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤ/ΤΑ ΑΝ∆ΡΩΝ ή ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ) 300,00 € 4. ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑ∆ΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤ/ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΙΝΙ 500,00 € Μίνι Κοριτσιών: 100,00 €
• Τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών και αθλητριών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι 15 αυστηρά, όπως ορίζει το άρθρο 43 των Κανονισμών Παιδιάς της Ε.Ο.Κ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ: 1. Σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε ∆ΥΟ (2) αγώνες θα του επιβληθούν οι
εξής κυρώσεις:
α. Μηδενισμός και οριστική αποχώρηση από το Πρωτάθλημα β. Έξοδα των αγώνων που δεν προσήλθε (διαιτητές, κριτές, γυμνασίαρχος, έξοδα μετακίνησης της ομάδας που προσήλθε) 2. Σωματείο θα αποχωρήσει στην διάρκεια του αγώνα για οποιοδήποτε λόγο τότε
εκτός από τις ποινές που αναφέρονται στην παράγραφο 1, του παρόντος άρθρου θα του επιβληθούν συμπληρωματικά και οι παρακάτω κυρώσεις: α. Εάν η αποχώρηση είναι υπαιτιότητα της ομάδος (σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα της
Ένωσης) τότε η Ανδρική ή Γυναικεία Ομάδα του Σωματείου τιμωρείται με την ποινή κεκλεισμένων των θυρών της έδρας του με δύο (2) αγωνιστικές.
Σε περίπτωση λήξης του Πρωταθλήματος η ποινή ακολουθεί την ομάδα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εάν η ομάδα του Συλλόγου που τιμωρείται αγωνίζεται σε Εθνική Κατηγορία, οι ποινές θα μεταφερθούν στο πρώτο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης που θα συμμετάσχουν, (Ανδρών ή Γυναικών). β. Εάν η αποχώρηση είναι υπαιτιότητα του προπονητού:τότε τιμωρείται ο Προπονητής
με δύο (2) μήνες αποκλεισμό από όλα τα Πρωταθλήματα της Ένωσης.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή στα Πρωταθλήματα που δηλώνουν τα Σωματεία είναι υποχρεωτική. Καθώς επίσης είναι υποχρεωτική και η παρουσία Ιατρών ή Εθελοντές Σαμαρείτες, Εθελοντές ∆ιασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στους αγώνες.
ΑΡΘΡΟ 4ο ∆ΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ. Στα Πρωταθλήματα – Τουρνουά δικαιούνται να πάρουν μέρος οι Αθλητές-Αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ. Κάθε Σωματείο δικαιούται να παρατάσσει, σε κάθε αγώνα, μέχρι 12 Αθλητές-Αθλήτριες. Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών που διοργανώνουν η Ε.Ο.Κ., οι Ενώσεις και οι Τοπικές Επιτροπές. Ειδικότερα στα Πρωταθλήματα αγων. περιόδου 2018-19 δικαιούνται πάρουν μέρος οι αθλητές-τριες που γεννήθηκαν:
1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ: τα έτη 2001 , 2002 και τέσσερις (4) αθλητές του 2003 και νεότεροι 2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙ∆ΩΝ: τα έτη 2001 , 2002 και πέντε (5) αθλήτριες του 2003 και νεότερες 3. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙ∆ΩΝ: το έτος 2003 και νεότεροι. 4. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ: το έτος 2003 και νεότερες. 5. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ: Γεννηθέντες το 2004 , 2005 και τέσσερις (4) αθλητές του 2006 6. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ: Γεννηθέντες το έτος 2006 και νεότεροι , επιτρέπεται η συμμετοχή δύο αθλητριών γεννημένων τα παραπάνω έτη 6. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Γεννηθείσες το 2004 και νεότερες. Α. Τα αναφερόμενα στις παραγράφους 1, 2, 3 & 4 θα ισχύσουν τόσο στο Πρωτάθλημα της Ένωσης όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Β. Η χρησιμοποίηση Κορασίδων και Παίδων στα Πρωταθλήματα Νεανίδων και Εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. & Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων. Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνον δώδεκα (12) Αθλητές–Αθλήτριες, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση η οποία θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των
Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας
αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης Αθλητή ή Αθλήτριας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση Αθλητών – Αθλητριών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.
ΑΡΘΡΟ 5ο: ∆ΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας Αθλητών-Αθλητριών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πλην του χρόνου ισχύος των ∆ελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33-παρ.9 του Ν.2725/1999 (ισχύς ενός έτους). ΑΡΘΡΟ 6ο: ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Α ́ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝ∆ΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το ∆.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. αποφάσισε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και ειδικά για τα Πρωταθλήματα Α ́ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝ∆ΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ, οι Σύλλογοι θα πρέπει το αργότερο έως 30/09/18 να καταθέσουν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. και θεωρημένο αντίγραφο της Ταυτότητας των Προπονητών τους σε ισχύ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 άρθρο 31 και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσας Υ.Α. 11671/2005 (Κανονισμός Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) άρθρο 4. ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των κανονισμών της ΕΟΚ (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα). ΚΑΤΑΤΑΞΗ Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ.2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ.3γ και παρ.4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας:
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ. O ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ∆ΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑ∆Α ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ∆ΕΧΘΗΚΕ.
∆ιευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από την συμπλήρωση του Α ́ Γύρου του οικείου Πρωταθλήματος δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελευτεί κατά την διάρκεια του Β ́ Γύρου τα αποτελέσματα των αγώνων του Α ́ ΓΥΡΟΥ παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που οι ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνιστούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο αγώνες τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου κατά το οποίο συντελευτήκαν οι παραβάσεις. ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΗΠΕ∆Α ΑΓΩΝΩΝ. Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες θα πρέπει να είναι:
1. Υποχρεωτικά κλειστά 2. Να έχουν χαρακτηρισθεί κατάλληλα 3. Να έχουν παραχωρηθεί εγγράφως για την περίοδο 2018-19 4. Να υπάρχει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης για την άδεια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου, αντίγραφο της οποίας πρέπει θα κατατεθεί στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. προ της έναρξης του Πρωταθλήματος. Για να χαρακτηρισθεί ένα γήπεδο κατάλληλο για την τέλεση αγώνων πρέπει:
• Ο κύριος αγωνιστικός χώρος αλλά και ο χώρος που τον περιβάλλει, θα πρέπει να είναι επίπεδος, χωρίς εδαφικές ανωμαλίες σκληρός και απαλλαγμένος από κάθε εμπόδιο και οιοδήποτε αντικείμενο, σταθερό και μετακινούμενο που είναι δυνατόν να προκαλέσει τραυματισμό στους συμμετέχοντες στους αγώνες.
• Η κατασκευή και οι διαστάσεις των πινάκων, πάχος της στεφάνης καθώς και τα δίκτυα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους Κανονισμούς Παιδιάς.
• Τα στηρίγματα των πινάκων να είναι έτσι τοποθετημένα ώστε ν ́ αποκλείεται ο τραυματισμός των αθλουμένων.
Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας
• Να διαθέτει πίνακα αποτελεσμάτων (ηλεκτρονικό ή χειροκίνητο), πίνακα 24’’ και πίνακα τζάμπωλ και επι πλέον το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να έχει χρονόμετρο αγώνα χειρός- επιτραπέζιο και χρονόμετρο χειρός των 24’’.
• Να υπάρχει πλήρες φαρμακείο για την προσφορά πρώτων βοηθειών.
• Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου να είναι σύμφωνες με όσα ορίζουν οι Κανονισμοί Παιδιάς.
• Η απόσταση των θεατών από τις πλάγιες γραμμές και των ορίων του αγωνιστικού χώρου, να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα από τον περιβάλλοντα χώρο και ο αγωνιστικός χώρος να είναι περιφραγμένος.
• Να υπάρχει τραπέζι για την Γραμματεία του αγώνα, όπως επίσης και καθίσματα για τους Κριτές, τον Γυμνασίαρχο, τον Παρατηρητή, τον Ιατρό του αγώνα και πάγκοι για τις δύο ομάδες(16 θέσεων για κάθε ομάδα). Το τραπέζι της Γραμματείας και οι πάγκοι των αθλητών τονίζουμε ότι πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται απέναντι από τις κερκίδες των φιλάθλων.
Γήπεδο που κρίνεται ότι έχει ατέλειες, πρέπει να αποκαταστήσει τις ατέλειες αυτές μέσα σε πέντε ημέρες αλλιώς αποβάλλει την ιδιότητα του γηπεδούχου για το διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ατελειών που έχουν διαπιστωθεί σύμφωνα με την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής. Τα Σωματεία υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στην Ένωση την αποκατάσταση των ατελειών. Στις περιπτώσεις που Σωματείο στερείται την ιδιότητα του γηπεδούχου για οποιαδήποτε αιτία ή έχει κάποιο πρόβλημα με το γήπεδο δεν δίνεται καμία αναβολή, αλλά οι αγώνες που θα έδινε στην έδρα του θα διεξάγονται σε γήπεδο που θα καθορίζεται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Για την αντικανονικότητα του γηπέδου και για την δυνατότητα διεξαγωγής ενός αγώνα, ο μόνος αρμόδιος για ν’ αποφασίσει είναι ο Α ́ διαιτητής και τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την σχετική απόφαση. Οι διαιτητές υποχρεούνται με έκθεσή τους προς την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. να αναφέρουν κάθε αντικανονικότητα γηπέδου που θα διαπιστώσουν. Σε υποβολή δε ένστασης τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης περί διεξαγωγής του αγώνα. ΑΡΘΡΟ 9ο ∆ΙΑΙΤΗΤΕΣ. Οι ∆ιαιτητές ορίζονται από την Κ.Ε.∆. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Η Κ.Ε.∆. για τον Ορισμό των ∆ιαιτητών θα συνεδριάζει κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ ή ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18:00. Οι αποφάσεις της Κ.Ε.∆. είναι από την λήψη τους οριστικές. Οι ∆ιαιτητές είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τον ορισμό τους. Σε περίπτωση σοβαρής καθυστέρησης των Ορισμών ∆ιαιτητών στα Εθνικά Πρωταθλήματα η Κ.Ε.∆./ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. θα μεταφέρει με ευθύνη του προέδρου την συνεδρίαση την Παρασκευή κάθε εβδομάδας Οι διαιτητές υποχρεούνται να ενημερώνονται για τους ορισμούς από το site της Ένωσης κάθε Παρασκευή μεσημέρι ή να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. ή τους υπεύθυνους των Συνδέσμων ∆ιαιτητών, για να ενημερώνονται ποιους αγώνες ορίσθηκαν να διευθύνουν. Από λήψεως της παρούσας παύει η γραμματεία της Ένωσης να ενημερώνει τους ∆ιαιτητές για τους αγώνες που διευθύνουν. Οι ∆ιαιτητές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο τέλεσης του αγώνα είκοσι (20) λεπτά προ της ενάρξεώς του, αφού λάβουν γνώση του ορισμού τους από τον Σύνδεσμό τους ή από το site της Ένωσης Ο Α ́ ∆ιαιτητής του αγώνα πρέπει υποχρεωτικά να ελέγχει τα δελτία αθλητικής ταυτότητας των αθλητών-τριών των διαγωνιζομένων ομάδων. Ο Α ́ ∆ιαιτητής του αγώνα πρέπει υποχρεωτικά να ελέγχει αν οι δηλωμένοι αθλητές στο Φ.Α., είναι οι ίδιοι με αυτούς που τα δελτία τους έλεγξε. Ειδικά στα ηλικιακά Πρωταθλήματα ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙ∆ΩΝ, ΠΑΙ∆ΩΝ, ΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ και ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος και στο Φ.Α υποχρεωτικά δίπλα από το όνομα του αθλητή θα πρέπει να αναγράφεται το έτος γεννήσεως του. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί Φ.Α., στο οποίο δεν αναγράφονται οι ηλικίες των αθλητών που συμμετέχουν ο ορισμένος Α ́ διαιτητής θα παραπέμπεται στην Κ.Ε.∆., η οποία υποχρεούται να του επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού δέκα πέντε (15)ημερών. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου οι ∆ιαιτητές θα πρέπει να αποσύρονται στα αποδυτήριά τους. Μετά την λήξη του αγώνα θα αποχωρούν αμέσως από το γήπεδο και δεν θα εμπλέκονται σε συζητήσεις με τα διαγωνιζόμενα σωματεία όπως ορίζουν οι σχετικές οδηγίες της Ο∆ΚΕ. Την επόμενη ημέρα του αγώνα ο Α ́ ∆ιαιτητής , υποχρεούται να αποστείλει το Φ.Α. στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., αν δεν υπάρχει ορισμένος Γυμνασίαρχος να το παραλάβει. ∆ιαιτητής που δεν θα αποστέλλει, το Φ.Α. όπως προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος θα παραπέμπεται στην Κ.Ε.∆. η οποία υποχρεούται να τους επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού δέκα πέντε (15) ημερών. Σε περίπτωση που αναγράφεται οτιδήποτε στο Φ.Α. θα συντάσσεται υποχρεωτικά και από τους δύο ∆ιαιτητές έκθεση – αναφορά η οποία θα αποστέλλεται εντός 48 ωρών στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Τα κωλύματα των ∆ιαιτητών θα ανακοινώνονται εγγράφως με επίσημο έγγραφο των Συνδέσμων υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από 09:00 ́ έως και 12:30 ́,στο FAX της Ένωσης (23310-29875) ή στο email (ekaskem@otenet.gr). Αυτονόητο είναι ότι παύει κάθε επικοινωνία για κώλυμα οποιουδήποτε ∆ιαιτητή με την Γραμματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. και μέλη της Κ.Ε.∆. Οι ∆ιαιτητές που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερόμενο έγγραφο θα ορίζονται κατά την κρίση της Επιτροπής και είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τον ορισμό τους. Μετά τον ορισμό των ∆ιαιτητών ουδεμία αλλαγή ∆ιαιτητού επιτρέπεται. ∆ιαιτητής που δεν έχει δηλώσει κώλυμα και ενώ ορίσθηκε να διευθύνει αγώνα, δεν προσήλθε και ο συγκεκριμένος αγώνας αναβλήθηκε υπαιτιότητα του, θα καταλογίζονται εις βάρος του όλα τα έξοδα του αγώνα που αφορούν α) Μετακινήσεις του Φιλοξενούμενου Συλλόγου
Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας
β) Αμοιβή - Ημεραργία και Μετακίνηση του Συναδέλφου ∆ιαιτητή γ) Αμοιβές- Μετακινήσεις των Ορισμένων Κριτών του αγώνα δ) Αμοιβή- Μετακίνηση του Γυμνασιάρχου του αγώνα όπως ορίζεται από την σχετική απόφαση του ∆.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Με απόφαση της, η Κ.Ε.∆., δεν θα δέχεται πέραν των δύο κωλυμάτων στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου πλην των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης οι οποίες θα πρέπει να αιτιολογούνται με τα κατάλληλα δικαιολογητικά.
Το ∆.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. αποφάσισε ομόφωνα ότι δύναται ένα Σωματείο να αιτηθεί την εξαίρεση ∆ιαιτητού από την διεύθυνση των αγώνων της ομάδος του, μόνο εγγράφως και πλήρως αιτιολογημένη την απόφαση του Συλλόγου για την εξαίρεση του ∆ιαιτητού. Κατόπιν αυτή η αίτηση θα δίδεται στην αρμόδια για τον ορισμό Κεντρική Επιτροπή ∆ιαιτησίας κατά την κρίση της οποίας και πάντα αν δεν συντρέχει λόγος για την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων θα γίνεται αποδεκτή. ΑΡΘΡΟ 10ο ΚΡΙΤΕΣ. Οι Κριτές των αγώνων ορίζονται από την Κ.Ε.∆. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Η Κ.Ε.∆. για τον Ορισμό των Κριτών θα συνεδριάζει κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ ή ΠΕΜΠΤΗ Οι Κριτές υποχρεούνται να ενημερώνονται για τους ορισμούς ή από το site της Ένωσης ή να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., για να ενημερώνονται σε ποιους αγώνες ορίσθηκαν. Οι Κριτές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο τέλεσης του αγώνα είκοσι (20) λεπτά προ της ενάρξεώς του. Τα κωλύματα των Κριτών θα ανακοινώνονται εγγράφως με επίσημο έγγραφο των Συνδέσμων υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα, κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από 09:00 ́ έως και 12:30 ́,στο FAX της Ένωσης (23310-29875) ή στο email (ekaskem@otenet.gr). Αυτονόητο είναι ότι παύει κάθε επικοινωνία για κώλυμα οποιουδήποτε Κριτή με την Γραμματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. και μέλη των Επιτροπών. Οι Κριτές που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερόμενο έγγραφο θα ορίζονται κατά την κρίση της Επιτροπής και είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τον ορισμό τους. ΑΡΘΡΟ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ. Οι Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την Κ.Ε.∆. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Οι Γυμνασίαρχοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο τέλεσης του αγώνα είκοσι (20) λεπτά προ της ενάρξεώς του. Οι Γυμνασίαρχοι, υποχρεούνται την πρώτη ∆ευτέρα, μετά τον αγώνα να αποστείλουν στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το Φύλλο Αγώνα και με FAX (23310-29875) το ειδικό έντυπο, ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΥ το οποίο θα συμπληρώνουν αμέσως μετά από την λήξη του αγώνα στον οποίον ορίσθηκαν. ΑΡΘΡΟ 12ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ∆ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ. Οι Παρατηρητές ∆ιαιτησίας των αγώνων ορίζονται από την Κ.Ε.∆. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Οι Παρατηρητές ∆ιαιτησίας είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο τέλεσης του αγώνα είκοσι (20) λεπτά προ της ενάρξεώς του. Οι Παρατηρητές ∆ιαιτησίας, υποχρεούνται την πρώτη ∆ευτέρα, μετά τον αγώνα να αποστείλουν στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το Φύλλο Παρατήρησης των ∆ιαιτητών στο FAX (23310-29875). ΑΡΘΡΟ 13ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ. Οι Παρατηρητές των αγώνων ορίζονται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. σύμφωνα με την κρίση της. Οι Παρατηρητές αγώνα είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο τέλεσης του αγώνα είκοσι (20) λεπτά προ της ενάρξεώς του. Οι Παρατηρητές Αγώνα, υποχρεούνται την πρώτη ∆ευτέρα, μετά τον αγώνα να αποστείλουν στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το Φύλλο Παρατήρησης στο FAX (23310-29875). ΑΡΘΡΟ 14ο ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται σε Α ́ και Β ́ βαθμό από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό ∆ιαιτησίας Όργανα. β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Οι αποφάσεις της παραγράφου β ́ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.∆.
Γ Ε Ν Ι Κ Α Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση αποφασίζει το ∆.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Σε περίπτωση που τροποποιηθούν διατάξεις των Κανονισμών, μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων θα ισχύσουν σε αυτά, εφόσον κοινοποιηθούν 48 ώρες πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων στα δικαιούμενα συμμετοχής Σωματεία.
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΡΙ∆ΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα