Τρίτη, Απριλίου 28, 2020

"Βόμβα" Ιερόθεου : Ο άλλοτε Πρωτοσύγγελος του Νομού μιλάει για "εκτροπή εξουσίας" από την Κυβέρνηση !!













"Βόμβα" στις σχέσεις Ελλαδικής Εκκλησίας και κυβέρνησης Ν,Δ "έριξε" σήμερα ο άλλοτε Πρωτοσύγγελος Εδεσσαης Πέλλης Αλμωπίας και νυν Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ,με αφορμή το μη άνοιγμα των ναών για λειτουργίες , όπως ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κάνοντας λόγο για "εκτροπή της εξουσίας" 
Πιο συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ ανέφερε
"Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα  Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ; .Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων; Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας .Και τα λέω όλα αυτά διότι γνωρίζω ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως

Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα