Δευτέρα, Απριλίου 13, 2020

Ποια Πανδημία και ποια περιοριστικά μέτρα ? "Κανονική" Μ. Δευτέρα σήμερα στην Εδεσσα...

















Οταν σε περιόδους  αυστηρής καραντίνας υποτίθεται , στο κέντρο της Αθήνας  πιστοί διοργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από ναούς και ιερείς κοινωνούν από την ...πίσω πόρτα και στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα η Δήμαρχος πηγαίνει "φόρα παρτίδα" στην Κυριακάτικη ακολουθία για να μεταλάβει , τι μπορεί να περιμένει κανείς ,στην απομακρυσμένη  και ξεχασμένη από ...θεούς και ανθρώπους Εδεσσα των Βορείων συνόρων ?
Να υπάρξει τήρηση των μέτρων και των κυβερνητικών αποφάσεων για τις μετακινήσεις και τις εκδηλώσεις ? Αστεία πράγματα ...
Με  "κανονική "  Μ. Δευτέρα λοιπόν μοιάζει η σημερινή στις εκκλησίες της πόλης ,παρά την ρητή αναφορά της πρόσφατης ΚΥΑ για "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ"
Αντιθέτως οι πόρτες είναι μισάνοιχτες στους περισσότερες  ενορίες  και οι πιστοί ένας -ένας εισέρχονται ...κανονικά  για να προσευχηθούν , ενώ στους προαύλιους   χώρους κινούνται και μέλη των εκκλησιαστικών Επιτροπών
Με βάση την σημερινή ...κινητικότητα λοιπόν σε  εκκλησίες της πόλης και δεδομένης της κορύφωσης του Θείου δράματος  από την Μ.Τετάρτη με την Σταύρωση , τον Επιτάφιο κλπ που θα προσελκύσουν λογικά πολλούς περισσότερους πιστούς ,οι ...μισάνοιχτες πόρτες μάλλον δεν θα επαρκούν .
Οπότε  δεν αποκλείεται να τις δούμε σταδιακά πλέον και ...ορθάνοιχτες !
Μήπως υπάρχει άλλωστε κάποιος υπεύθυνος για την τήρηση των ΚΥΑ και των λοιπών περιοριστικών μέτρων? Μάλλον όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα