Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020

Κορωνοϊός : Ανακοινώνει καθολικό Lokdwon στη χώρα ο Μητσοτάκης

 



Καθολικό lockdown  διάρκειας 3 ή 4 εβδομάδων σε ολόκληρη την χώρα πρόκειται να ανακοινώσει στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός ,παρουσια και του καθηγητή Τσιοδρα

Το Lokdwon θα θαχει τη μορφή της  Ανοιξης, δηλαδή θα μπει "λουκέτο" στα πάντα, εκτός από σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων ,τα βενζινάδικα και  τα φαρμακεία, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνονται με χρήση SMS στο 13033.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν κάποιος βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας του όταν ξεκινήσουν οι περιορισμοί, τότε θα μπορεί να επιστρέψει με ειδική βεβαίωση, επικυρωμένη στο αστυνομικό τμήμα. Βασική διαφορά σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου είναι ότι θα προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις για λόγους υγείας και για όσους εργάζονται.

Η μεγάλη διαφορά  σε σχέση με την προηγουμένη καραντίνα θα έχει να κάνει με τα σχολεία. Η εισήγηση της επιτροπής είναι να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό εάν η απόφαση της κυβέρνησης θα ταυτίζεται σε αυτό το σκέλος με την πρόταση των λοιμωξιολόγων. Είναι ανοιχτό δηλαδή το ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, και η τηλεκπαίδευση να ισχύσει μόνο για μαθητές λυκείου.

Για τη μετάβαση των παιδιών στα σχολεία θα προβλέπεται αυτό που ισχύσει σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Δηλαδή, η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS- Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα