Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Κύπελο ΕΠΣ Πέλλας 2016-17:Ομίλους των 4 και 5 ομάδων θέλει να συγκροτήσει η αρμόδια Επιτροπή


Στην συγκρότηση ομίλων (12 πιθανότατα) των 4 και 5 ομάδων θέλει να στγκροτήσει η αρμόδια επιτροπή Κυπέλου της ΕΠΣ Πέλλας στην α φάση της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά στις 10-11 Σεπτεμβρίου.
Αυτό προκύπτει  αφενώς  από το γεγονός ότι αφήνει 4 διαθέσιμα Σ/Κ μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων Α1 και Α Κατηγορίας ( 10-11/9. 17-18/9 ,24-25/9 και 1-2/10) και αφετέρου από το κίνητρο της δωρεαν συυμετοχής , χωρίς παράβολο 100, που δίνει στα σωματεία της Β Κατηγορίας , ώστε να προσελκύσει 6 και περισσότερες και να αυξήσει τον συνολικό αριθμό κοντα στις 50, μαζί με τις 42 της Α1 και Α που παίρενουν μέρος υποχρεωτικά βάσει προκήρυξης.
Η δημιουργία 12 ομίλων των 4 και 5 ομάδων (εαν ο συνολικός αριθμός ξεπεράσει τις 48) σημαίνει πρακτικά ότι θα χρειαστούν 3 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των "μικρών" ομίλων και 5 για τους "μεγάλους" οπότε με μια εμβόλιμη αγωνιστική (Τετάρτης) στους  τελευταίους , η Α Φάση θα ολοκληρωθεί κανονικά στις 1-2 Οκτωβρίου.
Εκείνο ωστόσο που οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα η διοργανώτρια στην προκήρυξη του φετινού κυπέλου είναι η διαδικασία ανάδειξης των (4) καλυτερων "2ων" ομάδων που θα ακολουθήσουν τις "1ες" στους "16" της επόμενης φάσης .ώστε να αποφύγει τα περυσινά παθήματα και την απαξίωση του θεσμού με την εντελώς παράλογη και αυθαίρετη και απροειδοποίητη ..αφαίρεση της 3ης και τελευταίας αγωνιστική για τους ομίλους των 4 ομάδων , προκαλώντας  εμφανείς αδικίες στην ανάδειξη των καλύτερων δευτεραθλητών
Φέτος λοιπόν εάν προκύψουν και πάλι άνισοι αριθμητικά όμιλοι των 4 και 5 ομάδων η Ενωση οφείλει να ξεκαθαρίσει εξ αρχής την σχετική διαδικασία και το σύστημα που χρησιμοποιούν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στα προκριματικά των εθνικών ομάδων είναι συγκεκριμένο.
Μετά τη ολοκλήρωση δηλαδή όλων των σγώνων , αφαιρούνται από τα παιγνίδια  των δευτεραθλητών στους "μεγάλους" ομίλους (των 5 ομάδων εν προκειμένω) εκείνο με την τελευταία της βαθμολογίας του ομίλου και εν συνεχεία γίνεται η κατάταξη των δευτεραθλητών , επί ίσων αγώνων, βάσει πρώτα της βαθμολογικής τους συγκομιδής και εν συνεχεία της διαφοράς των τερμάτων.
Τι συνέβη πέρυσι?
Σε έναν όμιλο μια  ομάδα  "χ" θα μπορούσε να έχει τερματίσει 2η με 6β. από 2 νίκες επί του 3ου και του 4ου , σε παιγνίδια της 2ης και 3ης αγωνιστικής και σε έναν άλλο όμιλο μια ομαδα "ψ"επίσης 2η αλλά με 4β. που είχε κατακτήσει με νίκη και ισοπαλία την 1η και 2η αγωνιστική.επίσης επί του 3ου και 4ου της βαθμολογίας αντίστοιχα. Με την αφαίρεση της 3ης αγωνιστικής λοιπόν που εμπνεύστηκαν πέρυσι οι "σοφοί" της ΕΠΣ , στην "ειδική "βαθμολογία των δευτεραθλητών η ομάδα "ψ" θα παρέμενε στους 4 β. και θα ξεπερνούσε την ομάδα "χ" , η οποία θα "έπεφτε" στους 3 αφού δεν θα μετρούσε η νικη της τελευταίας αγωνιστικής
Ενώ με την δίκαιη προαναφερθείσα διαδικασία της ΦΙΦΑ, οι δύο ομάδες θα "έχαναν" την νίκη επί του ουραγού του ομίλου της , και τότε η "χ" θα έπαιρνε δικαίως καλύτερη θέση με 3β ενατι 1β της "ψ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα