Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Ο συνδικαλισμός στο "γύψο" Δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ !!

 





Η εφαρμογή του αντιδημοκρατικού και  αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκης για τις συναθροίσεις ξεκίνησε και ταυτόχρονα η σαφής και απροκάλυπτη προσπάθεια της να στοχοποίησει και να ενοχοποιήσει τον συνδικαλισμό και τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους Ο Μιχάλης Γιαννάκος αποτελεί τον πρώτο πολίτη, για τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία, με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», του κυβερνητικού χορηγού και...κουμπάρου Μαρινάκη (...) η δικογραφία έχει να κάνει με συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 30 Σεπτεμβρίου εξω από το υπουργείο Υγείας, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο , ενώ ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου, αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας με τον τρόπο αυτό την κυκλοφορία.

Η κίνηση αυτή είχε σαν συνέπεια την παρέμβαση των αντρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που έγιναν τότε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα