Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021

Εργασία : Ερχονται απολύσεις στην αγορά με την άρση του LOCKDOWN και τις ευλογίες της κυβέρνησης !!



 



Μεγάλη ανησυχία στις αγορά εργασίας για επερχόμενες μαζικές απολύσεις όταν ολοκληρωθεί το άνοιγμα των καταστημάτων και πάψουν οι επιχειρήσεις να θεωρούνται πληττόμενες .Και όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εργαλειοποιεί την Πανδημία για την πιο εύκολη και "αναίμακτη" επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων 

  1. Πιο συγκεκριμένα 
  2. Για τους εργαζόμενους των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων η ομπρέλα προστασίας κλείνει αμέσως μετά την άρση του «προσωρινού λουκέτου» με κρατική εντολή, καθώς δεν υπάρχει ρήτρα προστασίας για τους εργαζόμενους μετά την άρση του κλαδικού lockdown. Οι εργοδότες δηλαδή όταν ανοίγουν κι εφόσον δεν κάνουν χρήση των αναστολών συμβάσεων ως ανοιχτοί – πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ, μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.
  3. Για τους εργαζόμενους ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων, όπως επίσης και για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν και πλήττονται, η προστασία διαρκεί κατ' αρχήν για όσο χρονικό διάστημα κάνουν οι εργοδότες χρήση του μέτρου των αναστολών, αλλά και μετά το τέλος των αναστολών για χρονικό διάστημα ίσο ακριβώς σε διάρκεια με την διάρκεια των αναστολών. Το ισόχρονο διάστημα υπολογίζεται με βάση τις ημερολογιακές ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα