Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

Γ Εθνική:"Λαιμητόμος" υποβιβασμού (και) η νέα μορφή των 6 ομίλων

Η ΕΠΟ μέσα στην προεκλογική της "παραζάλη"  εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα την κατάργηση των μπαράζ ανόδου στην Γ Εθνική από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2015-16 και τον απευθείας προβιβασμό 56 ομάδων του χρόνου με παράλληλη αύξηση των ομίλων της Κατηγορίας από 4 σε 6 με αφετηρία την σεζόν 2017-18. Δεν διευκρίνησε όμως ούτε τον αριθμό των ομάδων κάθε ομίλου ,ούτε ...φυσικά μπήκε σε προβληματισμο (ή δεν ήθελε για προφανείς λόγους....)αναφορικά με το γεγονός ότι αυτή η νέα μορφή διεξαγωγής και το σύστημα ανόδου , απαιτούν αναπόφευκτα κάθε χρόνο υποβιβασμό 9 και πλεον αμάδων από κάθε όμιλο δηλαδή άνω του 50%. Ακόμη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ , μιλώνυας σχετικά έκανε μεν λόγο για "μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος" αλλα δεν ειπε κουβέντα για το γεγονός ότι εάν κάθε όμιλος περιλαμβάνει 14 ομάδες , θα υποβιβάζονται 9 ή και 10 στο τέλος (...)οπότε τι  είδους ανταγωνισμός θα υπαρχει όταν 5-6 ομάδες κάθε ομίλου , θα έχουν πέσει από τον α΄κιόλας γύρο?

Θα πρέπει συνεπως οι ομάδες να είναι 18 ,αν όχι 20, σε κάθε όμιλο για να υπάρχει τουλάχιστον μια ισοκατανομή μεταξύ των θέσεων υποβιβασμού και σωτηρίας , ώστε να έχουν κίνητρο παραμονής ακόμη και οι πιό αδύναμες οικονομικά και προερχόμενες από μικρότερες πληθυσμιακά περιοχές.


Σε μια τέτοια περίπτωση ,ωστ'οσο θα υπάρχει γκρίνια από την ...άλλη περί μεγάλης διάρκειας του πρωταθλήματος και μεγαλύτερων εξόδων ,οπότε γενικώς η ,,,εξίσωση της "νέας" Γ Εθνικής που εξήγγειλε η ΕΠΟ μοιάζει εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολη στην επίλυσή της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα