Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018

Ιταλία : Πρωτοφανής άρνηση του προέδρου Ματαρέλα να δεχθεί την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κόντε. Επιθυμεί εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση τεχνοκρατών με επικεφαλής πρώην στέλεχος του ΔΝΤ!!










Ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός της Ιταλίας  Τζουζέπε Κόντε που είχε την στήριξη της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, επέστρεψε τελικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα είπε «όχι» στον διορισμό του υπουργού Οικονομικών που πρότεινε η συμμαχία, λόγω της θέσης του κατά του ευρώ και υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Μετά το ναυάγιο, από το προεδρικό μέγαρο  διέρρευσε αργά χθες βράδυ, ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα πρόκειται να συναντήσει την Δευτέρα το πρωί τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει τον σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης τεχνοκρατών !!
Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.
Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων

powered by στοιχημα